Ny Butik!
Ny Butik!

Under sommaren har vår butik bytt utseende!

Ett nytt golv har gjutits, entrén har byggts om, ett skyltfönster tagits upp och väggar har fått lite kärlek. Till detta gjorde vi i samarbete med återvinningsmarknaden Reprisen och deras arbetsledare Camilla Pettersson, inredare, en ny klimatsmart inredning med återvunna möbler och material. Gamla mediamöbler från 70-talet som har svagt intresse bland kunderna, fick nytt liv med moderna läderdetaljer. Gamla stora soff och lampbord passade perfekt som produktdisplay på höjden.

För att få in det kreativa och konstnärliga blandat med områdets historia, tapetserades möbler med text och bilder från en gammal sköterskebok från hospitaltiden. Vår kärlek för retrodesign i glaset syns i små detaljer från omslag av hemmets veckotidning 1959 köpt på auktion. Vi lyckades också bygga konsoller av gamla järnspikar som blev supercoola hyllor.

En rostig skräpplåt är framsidan på vår kassadisk. Vi är jättenöjda och firar med 20% öppningsrea hela oktober månad.

Varför ska man lägga mycket pengar på dyr butiksinredning när något gammalt kan bli så fint och personligt. Vi byggde upp vår butik med IKEA i starten för en så  billig peng vi kunde, ca 20,000kr totalt.

Idag vet vi bättre och tänker på vår miljö och roll i konsumtionssamhället. Denna inredning kostade inte ens 5000 kr och är en del i vårt fördjupade hållbarhetstänk.